Lauget

Frederikssund Vikingeskibslaug Sif Ege blev grundlagt i 1981. Formålet med lauget var, og er stadig, at bygge, vedligeholde og sejle vikingeskibet Sif Ege. Dette sker så autentisk efter nordisk råsejlstradition som vores formåen samt sikkerheden og de praktiske vilkår gør det muligt.

Gennem Sif Ege vil lauget give danskere større viden om og forståelse for vikingernes kultur og mentalitet. Samtidig ønsker vi at bevare nogle af de håndværksmæssige evner, som vikingernes skibsbygning afspejler.

Ved sejlads og sociale aktiviteter skaber Frederikssund Vikingeskibslaug Sif Ege desuden ramme for god sejlerstemning, masser af hygge og et tæt sammenhold.

Vi er omkring 30 aktive medlemmer i lauget, og en god håndfuld støttemedlemmer. Det betyder ikke, at vores ture og togter er overfyldte, og vi er altid interesserede i nye medlemmer.

Om sommeren ligger Sif Ege ved Nordkajen i Frederikssund Havn. Herfra sejler vi, også med gæster, samt tager på togter og mindre ture.

Om vinteren ligger Sif Ege i en lade med et veludstyret værksted lige uden for Frederikssund. Her mødes mange af os en dag om ugen og udfører de nødvendige reparationer, vedligeholdelsesopgaver og nye konstruktioner. Værkstedet er også tilgængeligt ugens øvrige dage, for medlemmer eller grupper, der har egne projekter på bedding.

BESTYRELSE & SKIPPERE

Oldermand: Svend Kolte

Bestyrelsesmedlem: Hans Peter J. Holm

Bestyrelsesmedlem: Elsebeth Nielsen   

Skriver: Lone Wibroe

Skaffer: Mona Nielsen  

Suppleant: Gert Andersen

Suppleant: Jon A. Andersen

Revisor: Steen M. Eriksen

Revisor: Svend Jørgen Thomsen

Skipper: Per Olsen

Skipper: Henrik Glipstrup  

– LAUGSSKRÅ(dvs. Foreningens vedtægter)

§ 1. Navn – hjemsted – stiftelse:

  1. Laugets navn er: Vikingeskibslaug “SIF EGE”
  2. Laugets hjemsted er Frederikssund.
  3. Lauget er stiftet den 29. august 1981.

§ 2 . Formål:

  1. At vedligeholde og sejle vikingeskibet “SIF EGE” så autentisk efter nordisk råsejls tradition som laugets formåen, sikkerheden og de praktiske vilkår muliggør.
  2. Med “SIF EGE” som udgangspunkt i ord og gerning at udvirke større arkæologis korrekt indsigt i vikingernes kultur og tankegang.
  3. Ved sejlads og sociale aktiviteter at skabe ramme for sejler stemning, hygge og sammenhold.

Hele Skråen på i alt 11 §§ kan læses her

To top